Marinaria cu Masoneria si Politichia
Reputatie indoielnica, moralitate scazuta spre deloc, nivel de incredere a celorlalti in ele, aproape inexistent. Cele trei, aparent fara legatura intre ele castiga la capitolul necesitate. Fara aceste meserii si profesie e greu de conceput o societate libera.
De-a lungul istoriei cunoscute a umanitatii „piata” scolarizarii diverselor meserii si profesii a fost in general deschisa oricui avea posibilitati (materiale si intelectuale, fireste). Cu mici exceptii, cele trei erau cele mai ermetice in pastrarea secretului de casta, cele mai stricte in „admiterea” noilor veniti in bransa lor.
In nici una din cele trei nu se admit improvizatii. Stii sau nu stii cum „se face”. In mijlocul oceanului, pe un vas in deriva si fara navigator, la jumatatea unei constructii incepute si ramase fara arhitect, planuri si ingineri nu se admit schimbari decat cu alti oameni – care stiu – cel putin la fel daca nu mai buni ca cei inlaturati. Ori, o tara fara conducere nu poate apela decat exclusiv la „oameni de meserie”. Desigur, de preferat ceva mai buni decat cei dinainte, insa, musai sa fie „de meserie”.
Diletantismul si Buna credinta nu tin loc de rezultate eficiente. Daca aruncam capitanul si navigatorul ( oameni rai, rai ) peste bord si nu avem pe nimeni care sa stie sa mai aduca corabia la tarm, nu e bine deloc. Spiritul de dreptate ar sfarsi odata cu actul in sine si l-ar face inutil. Eficienta se masoara dupa cu totul alte reguli, iar printre conditiile esentiale ale eficientei este si supravietuirea. Amatorismul este cel mai mare dusman al omenirii. Lipsa de respect pentru ce stie sa faca semenul tau. A nu se confunda ce stie sa faca cu ce fel de om este. Avem nevoie de el ca om sau de ce stie el sa faca?
Important este ca, daca vrem sa schimbam „meseriasul”, e musai sa il schimbam cu alt „meserias”, eventual mai bun si nicidecum cu un profan. Actiunea in sine – schimbarea – consta tocmai in inlocuirea lui cu altcineva. Adica, intai vedem daca exista aceasta posibilitate, apoi o alegem si dupa aceea facem schimbarea efectiva. Schimbarea de dragul schimbarii e fix boala lunga- moarte sigura.
„Meseria” face diferenta intre profesionalism si amatorism si ziua si noaptea.
05 noiembrie 2015
București
Costel AVRAM
[…] În mod simplist, vaccinul constă în introducerea în corp a microbului unei boli în speranța că omul, corpul său, sistemul său imunitar, se va învăța cu acest virus și își va construi o apărare eficientă împotriva lui. Adică îl va imuniza definitiv. În cazul de față, omul este asediat cu vise care mai de care mai VISE, în speranța că omul doar-doar se va învăța cu ele, că le va depista, le va cunoaște, va deveni imun și nu le va mai băga în seamă. Omul nu și nu. O ține pe a lui și fiecare virus pătruns în mintea lui face ravagii pe acolo și nici gând de imunizare. O zi a cârtiței eternă. http://avramcostel.com/ziua-cartitei/ […]